Na zaslonih se je v preteklih tednih predvajala nova rubrika z imenom “Naši olimpijci”. Ekipa Zaslona je v sodelovanju z Anžetom Zadravcem skozi celotne olimpijske igre pripravljala spored slovenskih nastopov na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.

Anže Zadravec

Anže Zadravec je 22-letni Vrhničan, ki je študent inženirskega univerzitetnega programa Multimedija na Fakulteti za elektrotehniko ter Fakulteti za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani. Z multimedijo se ukvarja že od 10. leta starosti, vse bolj pa prehaja v tehnični del tega področja oz. bolj natančno področja prenosov v živo. Tako je poleg izvajanja lastnih projektov in rešitev, sodeloval tudi pri večih projektih RTV Slovenija, Fakultete za elektrotehniko in drugih organizacij. Bil je tudi prostovoljec na področju medijev na EuroBasketu 2013, ki je potekalo v Sloveniji.

Sicer je tudi podpredsednik Cheerleading zveze Slovenije, kjer skrbim za medije in marketing. V športu je kot funkcionar aktiven tudi na splošno, med drugim je na primer za državno odlikovanje uspešno predlagal g. Janeza Goriška.

Pyeongchang 2018

Zimske olimpijske igre 2018 ali 23. zimske olimpijske igre so potekale od 9. do 25. februarja 2018 v Pyeongchangu (poslovenjeno Pjongčang) v Južni Koreji.

Na igrah so tekmovali predstavniki iz okvirno 90 držav. Na 102 tekmovalnih dogodkih v 15 disciplinah sedmih športnih panog se bo predstavilo okoli 6.500 športnikov. Tekmovanja so potekala na skupno 13 lokacijah, posebnost iger pa je tudi v tem, da naj bi bila tekmovališča med seboj oddaljena največ pol ure vožnje. Slovenijo je na igrah zastopala 162-članska odprava, od tega je bilo 71 športnikov in 91 spremljevalcev. Slovenski tekmovalci in tekmovalke so sodelovali v 9 različnih panogah.

V času iger smo ponosno spremljali razpored slovenskih nastopov po slovenskem času in uvrstitve v že zaključenih nastopih. Podatki so bili predstavljeni na spletni strani Anžeta Zadravca, ki se je iger udeležil kot prostovoljec in na vseh zaslonih v mestnih avtobusih LPP-ja. Primer objave si lahko ogledate TUKAJ. Nekaj utrinkov potnikov iz avtobusa pa si lahko pogledate TUKAJ.

Poleg zimskih olimpijskih iger bomo spremljali tudi ZIMSKE PARAOLIMPIJSKE IGRE. Zimske paraolimpijske igre 2018 bodo seveda potekale na enaki lokaciji in sicer od 9. do 18. marca 2018. Pričakuje se, da bodo na igrah tekmovali predstavniki iz okvirno 42 držav. Izvedenih bo 80 tekmovalnih dogodkov v 5 športnih panogah. Naše barve bo zastopal le en predstavnik, njegov čas nastopa in uvrstitev pa boste lahko spremljali tudi na zaslonih.