Leta 2015 je bila Ljubljana ena izmed prvih mest na svetu, ki je za digitalni prikaz potniških informacij začela uporabljati tehnologijo elektronskega papirja. Gre za okolju prijazne prikazovalnike, ki smo jih sedaj posodobili, z njimi pa opremili štiri avtobusna postajališča v centru mesta.

Nova tehnologija: E-PAPIR

Dva prikazovalnika stojita na postajališču »Ajdovščina«, en na postajališču »Pošta« in zadnji prikazovalnik na postajališču »Konzorcij«. Na zaslonu smo s posodobitvijo prikazovalnikov v sodelovaju z Ljubljanskim potniškim prometom prešli iz ročnega na avtomatizirani postopek menjave voznih redov.

Prikazovalnik s tehnologijo e-papirja

Poleg voznih redov smo omogočili prikaz drugih vsebin, na primer aktualnih obvestil MOL in LPP, in vzpostavili realni dinamični prikaz napovedi prihodov avtobusov na postajališče. Vozni redi, ki se menjajo na eno uro, prikazujejo vpogled voženj za trenutno uro in za 4 ure vnaprej.

Elektronski papir je vrsta zaslona, ki za svoje delovanje porabi zelo malo energije. Za delovanje je potrebna le baterija, ki se polni s pomočjo sončnih celic. Vsebina na zaslonu je zelo dobro vidna tudi v močni sončni svetlobi.