Od začetka julija lahko potniki na zaslonih v mestnih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa spremljajo novi, izboljšan napovednik postajališč. Do sedaj so lahko spremljali možne prestope na bližajočem postajališču, sedaj pa bo na predvidenem mestu več koristnih informacij.

Kaj je novega?

Napovednik postajališč bo prikazoval dve informaciji, ki se bosta na zaslonih izmenjevali vsakih 15 sekund. Prva informacija, ki so jo potniki lahko spremljali že sedaj, je možnost prestopov na naslednjem postajališču, vključno s časovnim prihodom vsake linije. Nova informacija, ki jo bodo lahko spremljali, pa je napoved naslednjih postajališč.

Tako bodo lahko spremljali, kateri sta naslednji dve postajališči, smer vožnje in katera je končna postaja linije na, kateri se boste vozili. Prikazana naslednja postajališča bodo imela navedeno ime in čas prihoda avtobusa na dotično postajališče.

Napovednik postajališč na zaslonih

Prikaz naslednjega postajališča se bo prilagajal glede na potek avtobusa po linji do končnega postajališča. Poleg slednjega, bo na voljo tudi informacija, koliko časa bosdo potniki porabili do končne postaje oz. obračališča.

Vrača se ura!

Novi napovednik postajališč je v zgornjem delu zaslona in je vizualno razdeljen na levo in desno stran. Prvi del, ki je statičen, prikazuje linijo, na kateri je avtobus, ter uro oziroma trenutni čas, drugi pa ima spreminjajoče informacije o naslednjih postajališčih in možnih prestopih.

Pred uvedbo prvega napovednika se je na zaslonu prikazovala zgolj ura. Ko smo uvedli napovednik, so bili odzivi potnikov izredno pozitivni, sporočali pa so, da si želijo na zaslonu ves čas tudi uro. V nadgradnjo smo zato ob navedbi linije umestili tudi uro.

Prikaz delovanja novega napovednika postajališč na zaslonih si lahko ogledate na zgornjem video posnetku.