Tekmovanja smučarskih skokov so ena izmed najbolj gledanih športnih tekmovanj pri nas. Zadnja tekmovanja v sezoni potekajo v dolini pod Poncami, kjer se vsako leto zbere več tisoč športnih navdušencev. Letos se je na vseh treh tekmah skupaj zbralo okoli 58.400 gledalcev, tisti, ki si pa niso uspeli ogledati tekmovanja v živo, so lahko spremljali neposredni prenos v živo na avtobusu.

Prvi prenos v živo na avtobusu

Zavarovalnica Triglav, ponosen vsakoletni sponzor Planice, se vsako leto trudi skoke čim bolj približati tudi tistim, ki si tekme ne morejo ogledati v živo. Letos so v sodelovanju z Zaslonom prišli na inovativno idejo in priredili prvi prenos smučarskih skokov v živo na avtobusu. Na posebnem »Triglav avtobusu« so si lahko potniki ogledali vsa tri tekmovanja, ki so potekala v Planici.

Triglav avtobus je tako v treh dneh izvajal neposredni prenos na liniji Črnuče – Dolgi most, potniki pa so lahko gledali prenos polni dve uri, kolikor je trajal program pred tekmovanjem in samo tekmovanje s podelitvijo ob zaključku sezone v smučarskih skokih. V času predvajanja tekmovanja, si je prenos ogledalo kar 30 % prepeljanih potnikov tistega dneva.

Pozitiven odziv

Posebnost in evforijo na zadnjih tekmah smučarskih skokov v sezoni smo želeli približati tudi potnikom v avtobusu. Odziv prenosa v živo je bil fenomenalen, saj so potniki z veseljem spremljali tekmovanje in navdušeno navijali za naše orle. Dolgočasno pot na avtobusu je tako popestrilo pozitivno vzdušje in so se potniki lahko počutili kot da so v domačem naslonjaču in pred televizijo. V prenosu so uživali tako mladi kot starejši potniki.

Glede na to, da je finalno tekmovanje v smučarskih skokih v Planici eno izmed bolj obiskanih tekmovanj v Sloveniji, si nekateri Slovenci še nikoli niso ogledali dogodka v živo. Zaslon je v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine in LPP-jem odpeljal avtobus otrok na ogled kvalifikacij v dolino pod Poncami. Več o njihovem izletu si lahko preberete tukaj.